varma mackor -för er som gillar vitlök
Jag och erik vaknade så sent så vår sk frukost blev lite mer lunch-aktig. Tyvärr tog jag ingen bild, men "receptet" skulle se ungefär ut så här:
för två personer 2 á per
4 mackor, valfritt bröd men gärna med något slags för på
smör
1 vitlök
7-10 champinjoner
4 st skivor av rökt skinka
1 tomat
1/2 rödlök
svartpeppar
ost
oregano
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Hacka vit -& rödlök, svamp och tomat.
- Stek champinjonerna i smör, gärna lite mer än "normalt". När de blivit gyllenbruna lägger du ner en stor hackad vitlöksklyfta. Låt de fräsa på låg värme. Efter ca tre minuter, innan vitöken bränns vid, lägg ner den hackade rödlöken och stäng av plattan. Krydda med lite svartpeppar.
- Bre mackorna och lägg på era ingredienser i valfri ordning. Jag rekomenderar först lite hackad vitlök sedan skinka, tomat, ost och oregano.
- Sätt in i ugnen och låt osten smälta. Tiden varierar, men minst 5 minuter bör dem vara inne
- Champinjonröran kan serveras brevid men fungerar otroligt bra på mackorna också. I så fall innan osten.
för två personer 2 á per
4 mackor, valfritt bröd men gärna med något slags för på
smör
1 vitlök
7-10 champinjoner
4 st skivor av rökt skinka
1 tomat
1/2 rödlök
svartpeppar
ost
oregano
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Hacka vit -& rödlök, svamp och tomat.
- Stek champinjonerna i smör, gärna lite mer än "normalt". När de blivit gyllenbruna lägger du ner en stor hackad vitlöksklyfta. Låt de fräsa på låg värme. Efter ca tre minuter, innan vitöken bränns vid, lägg ner den hackade rödlöken och stäng av plattan. Krydda med lite svartpeppar.
- Bre mackorna och lägg på era ingredienser i valfri ordning. Jag rekomenderar först lite hackad vitlök sedan skinka, tomat, ost och oregano.
- Sätt in i ugnen och låt osten smälta. Tiden varierar, men minst 5 minuter bör dem vara inne
- Champinjonröran kan serveras brevid men fungerar otroligt bra på mackorna också. I så fall innan osten.